Ispaniška klasika vos per 7 minutes: Natilla desertas

0
39

Visoje Ispanijoje populiarų Natilla desertą lengva pagaminti: jam nereikia daug ingredientų ir laiko, tačiau skonis niekuo nenusileidžia prabangiems ir daug pastangų virtuvėje reikalaujantiems desertams. Išbandykite!

Jums reikės:

5 vnt. kiaušinių trynių

900 g pieno

120 g cukraus

3 a.š. vanilinio cukraus

Šaukšto cinamono

50 g kukurūzų krakmolo

Sausainių

Paruošimo eiga:

Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų. Plakite tol, kol cukraus gabalėliai ištirps. 

200 g pieno sumaišykite su kukurūzu krakmolu, tuomet supilkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. 

Likusį pieną ant vidutinės ugnies pašildykite puode, įberkite cinamoną. Pradėjus pienui virti su šaukštu nuimkite susidariusią pieno plėvelę. Nuolat maišant, palengva supilkite kiaušinių masę ir maišykite tol, kol sutirštės iki kremo konsistencijos. 

Gautą sutirštėjusią masę supilstyke į indelius, ant viršaus uždėkite  po sausainį ir palikite atvėsti, tuomet kelioms valandoms desertą perkelkite į šaldytuvą. Ragaukite!