Pusryčių klubas: Ispaniškasis migdolų pyragas

1
40

Gandijos miesto gyventojai turi vieną saldžią tradiciją — pusryčius pasisaldinti ką tik iškeptu migdolų pyragu. Nors šis pyragas saldus ir sotus, puikiai tinka ir prisižiūrintiems kūno formas — vietoj įprastinių naudojami migdolų miltai, jokio sviesto ir kitų riebalų. Išbandykite!

Jums reikės:

350 g migdolų miltų

2 v.š. kvietinių miltų 

6 kiaušinių

250 g cukraus

Žiupsnelio druskos

1 a.š. cinamono

1 a.š. vanilinio cukraus

Paruošimo eiga:

Kiaušinio trynius išplakite su 125 gramais cukraus, suberkite cinamoną bei vanilinį cukrų. Iki standžių putų suplakite baltymus, suberkite druską ir likusį cukrų. Atskirai išplaktus trynius ir baltymus supilkite į vieną indą ir lėtai maišykite. Į gautą masę pilkite migdolų ir kvietinius miltus, maišykite tol, kol neliks miltų gumulėlių ir masė bus vientisa.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, pyragą kepkite 45 minutes, ištraukę leiskite atvėsti.